Persbericht

CLAAS, Kamps de Wild en Vantage-Agrometius kondigen implementatie aan van API-verbinding tussen CLAAS TELEMATICS en taakkaart.nl

Zevenaar, 5 oktober 2021. De implementatie van de CLAAS API door Vantage-Agrometius maakt het voor agrarische en loonbedrijven eenvoudiger om gegevens tussen beide portals te delen.

De eerste stap van deze API-implementatie behelst het automatisch uploaden van perceelgrenzen vanuit taakkaart.nl naar CLAAS TELEMATICS. Met deze eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie kunnen agrarische bedrijven hun perceelgrenzen met loonbedrijven delen in hun account op de website taakkaart.nl. Loonbedrijven kunnen de betreffende grenzen naar hun TELEMATICS account uploaden. Deze functionaliteit vormt het begin van een nieuwe fase met betrekking tot datamanagement tussen loon- en agrarische bedrijven.

Taakkaart.nl
- Het bouwplan kan uit uiteenlopende bronnen worden verkregen, zoals FMIS of de overheid
- Dit plan kan vervolgens met andere gebruikers van taakkaart.nl worden gedeeld, bijvoorbeeld met het betreffende agrarische bedrijf, loonbedrijf of adviseurs
- De gegevens worden naar CLAAS TELEMATICS geüpload om zo de perceelsgrenzen voor het betreffende agrarisch bedrijf vast te leggen.

CLAAS TELEMATICS
- Zet eenvoudig een klant-, bedrijfs- of perceelstructuur op, met de bestaande grenzen, zodat u vandaag nog kunt beginnen met gegevens oogsten!

In een volgende release worden de oogstgegevens in ISOXML-formaat automatisch gestreamd vanuit CLAAS TELEMATIC naar taakkaart.nl. Agrarische en loonbedrijven kunnen deze gegevens daarna heel eenvoudig op de website analyseren, met verdere gegevens combineren of delen met klanten. collega's of adviseurs. Profiteer nu van de API-verbinding tussen CLAAS TELEMATICS en taakkaart.nl.


Over CLAAS
Het in 1913 opgerichte familiebedrijf CLAAS (www.claas-gruppe.com) behoort wereldwijd tot de top van landbouwmachinefabrikanten. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Harsewinkel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Duitsland, is bovendien Europees marktleider met betrekking tot maaidorsers. Met het uitgebreide assortiment zelfrijdende veldhakselaars behoort CLAAS eveneens tot de wereldtop. Hetzelfde geldt voor de tractoren, persen en oogstmachines van CLAAS. Tot het omvangrijke productpalet behoort tot slot ook de ontwikkeling van ultramoderne informatietechnologie voor de agrarische sector. CLAAS beschikt wereldwijd over 14.000 medewerkers en behaalde in het boekjaar 2020 een omzet van 4,04 miljard euro.

Over Vantage-Agrometius
Vantage Agrometius is sinds de oprichting in 2010 uitgegroeid tot een toonaangevend en innovatief bedrijf met ruim 60 medewerkers en vestigingen in Nederland, België & Duitsland. Vantage Agrometius is exclusief importeur van diverse topmerken waaronder Trimble, Veris, Pessl en OptiSurface. Daarnaast ontwikkeld Vantage-Agrometius het platform taakkaart.nl. Taakkaart.nl is hét merkonafhankelijke platform voor precisielandbouw. Op deze portal vindt u relevante applicaties die precisielandbouw gemakkelijk en winstgevend maken! Met deze merken biedt Vantage-Agrometius een one-stop-shop voor bedrijven die precisielandbouw succesvol willen inzetten in de bedrijfsvoering. Sinds 2015 is Vantage Agrometius onderdeel van Royal Reesink NV.