CLAAS CTIC luchtdruksysteem

CLAAS CTIC luchtdruksysteem

CLAAS heeft zijn CTIC en CTIC 2800 bandenspannings-controlesystemen voor het productjaar 2021 herzien. 


Deze systemen zijn nu ook af fabriek leverbaar voor de AXION 900 en kunnen achteraf worden opgebouwd op de ARION 500, ARION 600, AXION 800 en AXION 900 trekkers. Bediening is nu mogelijk via ISOBUS besturing en dus ook via de geïntegreerde CEBIS touch-terminal.

Bediening en weergave vindt plaats via de CEBIS touch-terminal of ISOBUS universele terminals zoals de CLAAS S10 of de nieuwe CLAAS CEMIS 700. Indien overeenkomstig geprogrammeerd, kunnen veld en weg met een druk op de knop op de functietoetsen in de armleuning of op de CMOTION bedieningshendel worden geschakeld. Voor aanbouwapparaten zoals getrokken veldspuiten en aanhangers is er nu een geïntegreerde regeling van de bandenspanning die alle assen en wielen gelijkmatig regelt. Uitgebreide toepasbaarheid
Met het concept CTIC 2800, de directe bevestiging van een krachtige compressor aan de tractor wordt er nu een nog groter toepassingsgebied gerealiseerd. Diverse werktuigen van het bedrijf kunnen goedkoop profiteren van de controle van de interne bandenspanning. Het enige dat nodig is, is om de hulpstukken uit te rusten met kabels. De CTIC bandenspanningscontrolesystemen zijn nu ook af fabriek leverbaar voor de AXION 900 Stage V tractoren. Bovendien kunnen de nieuwe generatie CTIC en CTIC 2800 achteraf worden gemonteerd op standaardtrekkers uit de series ARION 500, ARION 600, AXION 800 en AXION 900, ongeacht het bouwjaar. 

Buitenbreedte minder dan 3m
De nieuwe generatie CTIC blijft STVZO-conform dankzij geoptimaliseerde insteekkoppelingen op de draaikoppelingen. Een TÜV-goedkeuring of speciale homologatie van de tractor is niet nodig. De pijpleidingen kunnen eenvoudig worden uitgeschoven met behulp van snelspanklemmen en op de spatborden worden vergrendeld met behulp van een parkeerstand.