Persbericht

CLAAS en Carraro Group intensiveren samenwerking bij tractoren, assen en kwalificatie van medewerkers

Campodarsego/Harsewinkel, 3 februari 2022. CLAAS en de Carraro Group breiden hun decennialange samenwerking verder uit.  Daarvoor werd op 2 februari in het hoofdkantoor van de Carraro Group in Campodarsego (Padua, Italië)  een nieuwe, strategische overeenkomst ondertekend. Naast de ontwikkeling van speciale en compacte tractoren, alsmede levering van assen en componenten voor tractoren, behelst de samenwerking eveneens een uitwisseling van kennis en vaardigheden met betrekking tot human resources en best practices voor duurzaamheid. 

Op groei gericht

CLAAS en de Carraro Group kunnen terugkijken op een decennialange samenwerking. Naast levering van assen en componenten, waaronder voorassen voor de in Le Mans geproduceerde ARION 400 tractoren, behelst de samenwerking sinds de overname in 2003 van Renault Agriculture door CLAAS ook de ontwikkeling en productie van smalspoor-, platform- en compacte tractoren.

De beide familiebedrijven hebben nu met een strategische overeenkomst de basis gelegd voor hun verdere groei. De Carraro Group is het derde bedrijf waarmee CLAAS een strategisch partnerschap is aangegaan, en het eerste buiten Duitsland. "Het doel van onze samenwerking op de korte en middellange termijn is een hogere omzet en marktaandeel voor speciale en compacte tractoren," aldus een bondige samenvatting van CLAAS CEO Thomas Böck.  "Om onze doelen te bereiken, investeren we niet alleen gezamenlijk in nieuwe ontwikkelingen, maar ook in de kennis en vaardigheden van onze medewerkers en overdracht van kennis."
De overeenkomst werd ondertekend op het hoofdkantoor van de Carraro Group in Campodarsego, Italië. CLAAS werd hierbij vertegenwoordigd door Cathrina Claas-Mühlhäuser, bestuursvoorzitter, Thomas Böck en meerdere leden van de CLAAS directie en tractorendivisie. Voor de Carraro Group waren chairman en vice chairman Enrico en Tomaso Carraro aanwezig, alsmede Andrea Conchetto, CEO van de Carraro Group en verdere vertegenwoordigers van het management. Afgelopen november presenteerde CLAAS de gemoderniseerde NEXOS-serie met uitlaatgasnorm Stage V en talrijke nieuwe technische en uitrustingsfeatures, die bij Carraro wordt gebouwd. Als gevolg van  de nauwere samenwerking worden dit jaar nog meer nieuwe tractormodellen geïntroduceerd, onder andere ook op de SIMA, die van 6 tot en met 10 november in Parijs gaat plaatsvinden.Ondertekening van de strategische overeenkomst op het hoofdkantoor van Carraro in Campodarsego: Cathrina Claas-Mühlhäuser (CLAAS bestuursvoorzitter), Thomas Böck (CEO CLAAS groep), Dr. Martin von Hoyningen-Huene (CLAAS directielid en president  CLAAS Tractor), (Henner Böttcher, CFO CLAAS groep), Alexander Reinhardt (senior vice president Product Unit Small Tractor), Enrico Carraro (chairman Carraro Group), Tomaso Carraro (vice chairman Carraro Group), Andrea Conchetto (CEO Carraro Group), Marco Stella (Carraro Agritalia general manager, Tractors Business Area) en overige vertegenwoordigers van het management van CLAAS en Carraro. Rüdiger Mohr (senior vice president Corporate Purchasing CLAAS) ondertekende de overeenkomst via een digitale verbinding. [Alle aanwezige deelnemers waren gevaccineerd en van tevoren getest].


Sterke nadruk op CSR
De samenwerking zal in de toekomst niet alleen worden beperkt tot pure techniek zoals de ontwikkeling van en specificaties voor tractoren en levering van assen en tandwielen door de Carraro Group. Corporate Social Responsibility (CSR) gaat hierbij eveneens een grote rol spelen. "Onze beslissing om de samenwerking met de Carraro Group te intensiveren is gestoeld op een sterk wederzijds vertrouwen en de bereidheid van beide partijen om de kennis te verdiepen die beide bedrijven door de jaren heen hebben opgebouwd," aldus Böck. "Vanuit die optiek werkt op dit moment een aantal medewerkers van de Carraro Group in vestigingen van CLAAS en omgekeerd. Naast productie gaat het hierbij  eveneens om administratieve functies in het segment kleine tractoren. Ongetwijfeld zullen beide familiebedrijven zowel op de middellange als lange termijn van deze kennisoverdracht profiteren en daarmee niet alleen hun samenwerking versterken maar ook de waarde van beide merken."

In november 2021 werden de NEXOS tractoren met Stage V uitlaatgasnorm geïntroduceerd, die bij  Carraro Agritalia worden vervaardigd. 

Ook de ELIOS compacte tractoren worden al sinds vele jaren door Carraro Agritalia voor CLAAS gebouwd. De serie is nu ook leverbaar als Stage V-configuratie.