Persbericht

CLAAS stelt de nieuwe schudder modellen VOLTO 45, 55 und 65 voor

CLAAS heeft de kleinste modellen van de beproefde schudder serie VOLTO compleet herzien. De drie nieuwe modellen VOLTO 45, 55 en 65 onderscheiden zich naast een nieuw design door talrijke technische innovaties, zoals het beproefde MAX SPREAD gewasstroomconcept en de PERMALINK aandrijving.

De nieuwe modellen VOLTO 45, 55 en 65 zorgen voor betrouwbare werking ook onder moeilijke oogstomstandigheden, zoals op kleine ongunstig gemaaide velden of op hellingen. Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor kleinere en middelgrote bedrijven met eigen mechanisatie.

MAX SPREAD gewasdoorvoerconcept nu voor VOLTO modellen
Net zo als bij de grotere modellen in de serie beschikken ook de nieuwe VOLTO over het beproefde MAX SPREAD gewasdoorvoerconcept. Door nalopende bevestiging van de tanden staan ze tijdens het oprapen permanent in en dwars op de rijrichting. Dit maakt hoge rijsnelheden mogelijk en daardoor meer capaciteit aan de ene zijde en aan de andere zijde bij lager toerental van de aandrijving voor een gereduceerd brandstofverbruik. Bovendien verloopt de gewasstroom tussen de rotoren in een rechte lijn, waardoor  een  hoge doorvoer en een zachte behandeling van het voer mogelijk is. Door de nalopende geometrie van de armen wordt het oogstmateriaal bovendien breder en gelijkmatiger verdeeld.  

Onderhoudsvrij dankzij PERMALINK
Bij de krachtoverbrenging werken de nieuwe VOLTO modellen standaard met de gepatenteerde PERMALINK vingerkoppelingen tussen de aandrijfkasten. Het systeem is onderhoudsvrij en brengt in elke werkstand het volledige vermogen over. Bovendien maakt PERMALINK opklapbewegingen tot 180° mogelijk en maakt een compacte transportpositie mogelijk.

Schoon en veilig werken op hellingen
Voor schoon en veilig werken ook op moeilijke hellingen zorgt bij de nieuwe VOLTO modellen het CLAAS de CLK stuurstangensysteem voor de krachtgeleiding. Deze maakt een rustige naloop in bochten mogelijk en voorkomt het oplopen bij bergaf rijden op hellingen. Ook bij het opheffen wordt de machine automatisch gecentreerd. In het wegverkeer is CLK ook actief en draagt het gewicht van de machine op de trekstangen van de tractor over. Daardoor wordt het draagframe ontlast en de machine gefixeerd. De gevoeligheid van de krachtstuurstangen kan flexibel worden ingesteld. 

Werkbreedten voor elke toepassing
De werkbreedten van de nieuwe modellen zwadharken gaan van 4,50 m bij de VOLTO 45 via 5,20 m bij de VOLTO 55 tot 6,40 m bij de VOLTO 65. Terwijl de modellen 45 en 65 met een rotordoorsnede van elk 1,50 m werken, is de VOLTO 55 uitgerust met een 1,70 m grote rotor. Alle modellen worden opgeheven met een enkelwerkende hydrauliekcilinder en hebben een trekkoord voor de transportvergrendeling. Ook een stabiele en tevens flexibele beschermbeugel met vier resp. zes houders van glasvezelversterkt polyamide behoort tot de standaard uitvoering. Tot de basisuitrusting behoort bovendien een stabiele driepuntsbok met geïntegreerde houder voor de koppelingsas en een opbergbeugel voor de hydrauliekslang. Als extra opties zijn bovendien een nachtzwadenaandrijving, een tastwiel en een kantstrooidoek voor schone randen van het veld leverbaar.

De nieuwe modellen VOLTO 45, 55 en 65 komen in plaats van de vorige modellen VOLTO 45, 52 en 64 en zijn leverbaar in het komende seizoen.