Innovatie marktleider sinds meer dan 45 jaar

Innovatie marktleider sinds meer dan 45 jaar

CLAAS beklemtoont de oogstcompetentie door in de jaren meer dan 30.000 CORTO trommel-frontmaaiers te verkopen. 

30.000 CORTO frontmaaier met trommeltechnologie verkocht

Bad Saulgau, september 2017. CLAAS heeft het afgelopen jaar de 30.000ste CORTO frontmaaier met trommeltechnologie verkocht en onderstreept daarmee de stelling als wereldwijde technologieleider.

CLAAS bouwt al meer dan 45 jaar de CORTO- en DISCO-serie maaiers, die in de praktijk door alle bedrijfssectoren en omstandigheden is bewezen door de maaiertechnologie voortdurend te verbeteren en te verfijnen. De ontwerpers van CLAAS in Bad Saulgau blijven vertrouwen op de bewezen trommeltechnologie in de huidige CORTO maaiers, die zijn ontworpen voor gebruik in bijzonder moeilijke omstandigheden. 

Het is allemaal begonnen met de "Wirbelmäher"

CLAAS presenteerde zijn eerste trommelmaaier in 1971, met het WM 2 model. Dit bood veel boerderijen en bedrijven een aantrekkelijk alternatief voor destijds bestaande maaiers. Het acroniem "WM" stond voor het Duitse woord van roterende maaier - Wirbelmäher. CLAAS werd in 1981 de eerste fabrikant die een frontmaaier op de markt bracht, met de WM 31 F. De nieuwe machine verdubbelde bijna de productiviteit van de maaiers. Het opvolgmodel, de CORTO 290 F, bleef enkele decennia één van de meest succesvolle modellen op de markt. Het was ook de basis voor de eerste grote maaimachines, oorspronkelijk ontwikkeld voor de CLAAS JAGUAR-serie, en vervolgens later voor gebruik met een trekker.

Presentatie van de nieuwste CORTO generatie

Dit jaar introduceerde CLAAS nieuwste generatie CORTO maaiers, waaronder de 310 F en 285 F modellen, die weer innovatief waren ten opzichte van de voorgangers.

Voortdurende vraag naar robuuste trommelmaaier technologie

Schijfmaaiers zoals de CLAAS DISCO-serie zijn een gevestigde naam, met name in het grootschalige maaimachinesegment. Dit weerspiegelt de voortdurende sterke vraag naar robuuste CORTO maaiers in veel regio's die worden gekenmerkt door moeilijke oogstomstandigheden. Deze modellen zijn geschikt voor het oogsten van vers gras met een laadwagen en in het bijzonder voor het werken in vochtige omstandigheden, op ongelijk of steil terrein, in overgroeide gebieden.