Persbericht

CEMOS voor tractoren. Kan een tractor zijn bestuurder beter maken?

In een uitgebreide DLG-test kon het CLAAS CEMOS-dialoogsysteem voor tractoren op indrukwekkende wijze zijn superioriteit aantonen in termen van verhoging van de algehele efficiëntie. Het gemeten optimalisatiepotentieel bij bodembewerking is langdurig verbeterd tot 21 procent.

Maakt zelfs de beste chauffeurs nog beter

Om het optimalisatiepotentieel van het op dialoog gebaseerde CEMOS voor tractoren te demonstreren, namen 10 chauffeurs uit Duitsland, Frankrijk, Polen en Denemarken half september deel aan een praktijkopdracht op een grote boerderij in Saksen-Anhalt. De operatie werd begeleid door testingenieurs van het DLG Testcentrum voor Technologie en Uitrusting, die naast rijsnelheid ook het brandstofverbruik van alle gereden varianten controleerden. Verder werd gedocumenteerd hoe zowel de bestuurder als CEMOS de machine-instellingen voor tractoren veranderden tijdens de metingen.


Meer gebiedsdekking met lager dieselverbruik

Nadat de praktijkritten succesvol waren afgerond, werden de vastgestelde waarden geanalyseerd en geëvalueerd door het DLG-testcentrum. De waarden van alle chauffeurs uit de varianten met en zonder CEMOS voor tractoren werden vergeleken en gemiddeld berekend voor de algemene beoordeling. Het resultaat: CEMOS kon het dieselverbruik met maximaal 16,8 procent verminderen, veel meer dan alleen het effect van een bandenspanningscontrolesysteem en tegelijkertijd de dekking van het gebied voor 80 procent van de bestuurders met 16,3 procent vergroten. Geëxtrapoleerd naar 3.000 gebruiksuren in de grondbewerking, kan een grote tractor met 50 l / u dieselverbruik zonder en 41,6 l / u met CEMOS voor tractoren tot 25.200 l diesel en tot 67.000 kg CO2 besparen! Geïnteresseerden kunnen online bepalen hoe groot het potentieel is in hun eigen bedrijf met de CEMOS-calculator: https://www.claas.de/produkte/technologien/cemos-2020/kalkulator

De aangetoonde resultaten zijn des te opmerkelijker omdat de deelnemers tot de toprijders behoren en al veel hebben nagedacht over de optimale afstelling van de tractoren en zich uitgebreid hebben voorbereid op de test. CEMOS voor tractoren is het enige systeem op de markt dat in staat is om zowel de werkprestatie als efficiëntie optimaal af te stemmen op het absolute maximum, los van het effect van aangepaste bandenspanning, aangepaste ballast en divers ingestelde parameters. CEMOS voor tractoren stelt normen als een gecombineerde formule van liters per hectare (l / h) en hectare per uur (ha / h), en is nu ook gecertificeerd door een neutraal testinstituut. CEMOS optimaliseert niet alleen de tractor en aanbouwdelen voor tractoren, maar ook de chauffeur.


Verder optimalisatiepotentieel

"De in CEMOS geïntegreerde ploeg assistent voor tractoren is ook uniek op de markt", legt Guido Hilderink, Product Manager Tractor bij CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH, uit. “Dit is echter niet onderzocht in de DLG-test. Zoals onze ervaring en eerste tests door gerenommeerde vakbladen hebben aangetoond, is er nog een aanzienlijk potentieel voor optimalisatie dat CEMOS kan gebruiken voor tractoren. Want als de treklijn, de voorbreedte of de camber verkeerd zijn ingesteld, kost het veel diesel en vermogen. Met CEMOS voor tractoren worden dergelijke instelfouten vermeden. Hiervoor worden de belangrijkste kenmerken van alle gangbare ploegmerken opgeslagen."


Meer weten over CEMOS? Neem contact op met Elian te Raa 06 151 767 98.