Praktische oplossingen en meer comfort

CLAAS stelt de nieuwe tractoren van de AXION 800 serie voor

De tractoren van de AXION 800 serie van CLAAS wordt gekenmerkt door een breed scala aan modellen en motoren van 205 tot 295 pk (volgens ECE R 120) en zijn geschikt voor gebruik onder de meest verschillende werkomstandigheden. CLAAS presenteert nu de nieuwste generatie AXION 800 serie met uitgebreide uitrustingsvarianten en vele praktische oplossingen, die reeds bij de nieuwe series ARION 600/500 en bij de AXION 900 worden gebruikt. 

CLAAS stelt de nieuwe tractoren van de AXION 800 serie voor

Harsewinkel, September 2017. De tractoren van de AXION 800 serie van CLAAS wordt gekenmerkt door een breed scala aan modellen en motoren van 205 tot 295 pk (volgens ECE R 120) en zijn geschikt voor gebruik onder de meest verschillende werkomstandigheden. CLAAS presenteert nu de nieuwste generatie  AXION 800 serie met uitgebreide uitrustingsvarianten en vele praktische oplossingen, die reeds bij de nieuwe series ARION 600/500 en bij de AXION 900 worden gebruikt. Daartoe behoren o.a. de nieuwe CEBIS uitrusting met gekleurd touchscreen en de CMOTION multifunctionele hendel, de nieuwe uitrustingsvariant CIS+ en een luchtdrukreminstallatie met luchtdroger.

Voor de eerste keer zijn er drie uitrustingsvarianten leverbaar
Naast de bewezen CIS basisuitvoering zijn de nieuwe AXION 800 modellen met CIS+ en CEBIS voor het eerst in drie uitrustingsvarianten leverbaar. Met de  AXION 900, ARION 600 en ARION 500 tractoren geïntroduceerde CIS+ uitvoering wordt net zoals de CEBIS gekenmerkt door een zeer eenvoudige bediening, maar biedt een verminderde complexiteit met een hoog niveau van comfort. Tot de kenmerken van CIS+ behoren o.a. het CIS kleurendisplay en de beproefde multifunctionele armleuning met ELECTROPILOT kruishendel  en DRIVESTICK voor bediening van de transmissie.

Nieuwe CEBIS uitvoering met nog meer comfort
Tot de nieuwe CEBIS uitvoering behoren onder andere de CEBIS terminal met 12-inch touchscreen en de beproefde armleuning met de CMOTION multifunctionele hendel, waarmee u alle belangrijke functies kunt bedienen met duim, wijs- en middelvinger. Daarnaast biedt de armleuning nu in totaal tien vrij toe te kennen functietoetsen. Daarvan kunnen er acht direct worden toegekend aan de multifunctionele hendel met verschillende ISOBUS functies. De intuïtieve bedieningsstructuur is gebaseerd op de bekende CEBIS generatie en werd voor gebruik met het touchscreen verder geoptimaliseerd. Daartoe behoort bijvoorbeeld de mogelijkheid om snel vaak gebruikte tractorfuncties met DIRECT ACCESS in te stellen, door eenvoudig op het tractorsilhouet op het CEBIS-aanraakscherm te tikken. Bij het werken op ongelijk land kunnen alle instellingen nog steeds worden gemaakt met de beproefde draaischakelaar en de ESC-toets.

Variabele aanspanbok met ISO 500 standaard
Alle tractoren van de nieuwe AXION 800 serie zijn uitgerust met een nieuwe universele aanspanbok, die voldoet aan de ISO 500 standaard. Dit maakt het mogelijk trekrichtingen te gebruiken van de nieuwe AXION 900 tractoren en andere fabrikanten met compatibele standaard . Bovendien beschikt de aanspanbok standaard over een lange vastzetbare rail en een inschuifstuk voor trekinrichtingen in de zwaaihaak.  Daarmee zijn zes verschillende soorten trekinrichtingen mogelijk. Door extra gaten in de inschuifbeugel voor trekinrichtingen kan de afstand tussen de achteras en het aankoppelpunt worden gevarieerd. Hiermee kan de bestuurder de aankoppeling van het werktuig aan de betreffende applicatie aanpassen:

- ingeschoven: meer rijcomfort bijvoorbeeld voor wegvervoer met hoge oplegdruk door verschuiving van de oplegdruk richting achteras

- uitgetrokken: vermindert bijvoorbeeld bij werken op het veld de draaicirkel van de combinatie door verplaatsing van het draaipunt verder naar achteren.
De toegestane oplegdruk van maximaal 4 t blijft volledig behouden.

Remsysteem met persluchtdroger
De standaard luchtdrukreminstallatie van alle AXION 800 modellen werkt met een luchtdroger. Bestaande condensatie wordt automatisch uit de perslucht gefilterd voordat deze in de voorraadketel komt. Daardoor wordt voorkomen, dat kleppen, cilinders en luchttanks vroegtijdig corroderen of door bevriezing van water worden beschadigd. Dit verhoogt de levensduur en daarmee de veiligheid van het remsysteem aanzienlijk.

LED-verlichtingspakket en groothoekspiegel
Bovendien beschikken de nieuwe AXION 800 tractoren in de CEBIS uitvoering standaard over een  LED-rijverlichting met breedtelichten, die ook voor de uitrustingsvarianten CIS en CIS+ leverbaar is. Daarnaast zijn alle modellen standaard uitgerust met de nieuwe groothoekspiegels met twee afzonderlijk instelbare zichtvelden, die vooral in het wegverkeer optimale veiligheid bieden. Ook is voor alle modellen leren bekleding voor de bestuurders- en bijrijdersstoel beschikbaar.